Edamstraat 59-61

1507 JB Zaandam

075-6170185

Voor spoed kies 1.

Toestemming voor digitaal delen van medische gegevens

Toestemming voor digitaal delen van medische gegevens

De huisartsen kunnen belangrijke informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders via het Landelijk Schakelpunt. Zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor de behandeling. En alleen wanneer u dat goed vindt. Regel daarom uw toestemming.

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun pati├źnten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het LSP is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken.

Het Landelijk Schakelpunt is verdeeld in regios. Uw zorgaanbieders kunnen uw medische gegevens alleen binnen uw regio delen en bekijken.

Als u toestemming geeft, melden uw huisartsen uw burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Komt u bij een andere zorgaanbieder, dan kan die met uw BSN zoeken in de verwijsindex: welke zorgaanbieders delen welke medische informatie over u? Vervolgens kan die andere zorgaanbieder de gegevens bekijken die hij nodig heeft voor uw behandeling.

Translate ┬╗
Call Now Button Ga naar de inhoud